Estetska stomatologija


Nezaobilazan faktor je osmeh kao uslov za sticanje simpatija. On pokazuje naše emocije, našu vitalnost, senzualnost i zato je potpuno razumljiva čovekova želja za zdravim i lepim zubima i njegova težnja da se u toj oblasti dostignu estetske dimenzije. Pomoću estetske stomatologije i stručne intervencije stomatologa danas je loš osmeh prošlost. 

Oralna hirurgija


Najbolji način da vratite vaše izgubljene zube je ugradnja dentalnih implanta čime se postiže estetski i funkcionalni komfor kod pacijenta.

Zubni implanti


Zubni implanti su najbolje rešenje koje obuhvata tehnologiju, zdravlje i estetiku. Zahvaljujući napredovanju tehnologije zubni implanti postaju sve zastupljeniji u stomatološkoj praksi. Mrse Dent centar je specijalizovan upravo u oblasti Implantologije (ugradnja zubnih implantata). Naš cilj je kvalitet, komfort i brzina, a rezultat Vaše zadovoljstvo i preporuka.

Ortopedija vilica


Kada je potrebna fiksna proteza?

Fiksna proteza predstavlja najprirodniji način da se reši problem nepravilnog rasporeda zuba i nepravilnog zagrižaja. Jedino se fiksnom protezom pomeraju sami korenovi zuba, premodelovanjem same vilične kosti. Svim ostalim metodama (krunicama ili fasetama) nije moguće pomerati korenove zuba, pa samim tim su i limitirani maksimalni estetski dometi.

Stomatoloska protetika


Kada su Vam zubi oštećeni ili imate nedostatak jednog ili vise zuba, teško da ćete imati lep osmeh. Nedostatak zuba može izazvati otežano žvakanje, preostali zubi se pomeraju prema praznom prostoru, što može otežati kasnije protetsko zbrinjavanje. Višegodišnja krezubost dovodi do gubitka vilične kosti, kao i do poremećaja u viličnom zglobu.

Parodontologija


Parodontopatija predstavlja uznapredovalo hronično zapaljenje gingive (desni). Ona pripada najčešćim oboljenjima uopšte. Zbog prisustva bakterija u zubnim naslagama (plak) dolazi do razvoja zapaljenja koje zahvata potporni aparat zuba koji je lokavizona oko zubnog korena, a takođe može da zahvati i okolne kosti. Ukoliko se ne leči, može doći do vidljivog povlačenja gingive, zubi se razlabavljuju ili mogu da budu potpuno izgubljeni. Prisutno zapaljenje pritom ispoljava delovanje na čitav organizam, npr. potpomaže nastanku oboljenja srca i krvotoka i šećerne bolesti. Iz tog razloga je veoma važna specijalizovana dijagnostika, kao i ciljano lečenje.

Dentalni digitalni radiogram


Dentalni digitalni radiogram kao što mu i sama reč kaže koristi se za digitalno snimanje zuba koje do 90% manje zrače od klasičnog radiograma.U prednosti je jer omogućuje momentalni pristup analizi slike i preciznu dijagnostiku (mogućnost povećanja detalja) ali što je i važno omogućuje nam validno merenje dužine korenskih kanala.